2023-04-17
今晚同太太搵嘢食,發現呢間中菜小店評價唔錯,就即刻打電話訂位。一開頭,我地搵唔到門口,原來佢係露天街市附近。一入到店,發現位置唔多,被安排到較狹窄嘅位置,加上頭頂有部電視,環境上有啲扣分,但服務算周到,服務生反應都好快。當日全院滿座,人多坐大圓枱會相對舒服。今次叫咗「金稻穗香一口牛」、「蝦醬粉絲蒸鮮魷」同埋「欖角冰梅骨」。「金稻穗香一口牛」牛肉好嫩,啲米通好香口,入面仲有茄子、四季豆、菇,口感好豐富,份量都好夠,呢個好推薦!不過環境較嘈吵,需要大聲啲同人講野。「蝦醬粉絲蒸鮮魷」就唔係幾食到蝦醬味,唔知係唔係落錯單。味道相對清淡,鮮魷蒸完都好大塊,粉絲嗦哂啲汁好好味!「欖角冰梅骨」係脆皮,食落幾驚喜,不過就稍為痴牙,食呢個菜要有返咁上下牙力。整體得嚟,價錢正常,菜式配搭有驚喜,但環境真係一般。如果你不介意位置唔多同埋電視聲,可以試下呢間中菜小店。
一開頭,我地搵唔到門口,原來佢係露天街市附近。