湊巧在九龍灣開會,夜晚唔去德福,唔去淘大,反而去得寶商場搵食🙌🏻 原來已經翻新過,仲有幾間食肆選擇。 我地就去左位於一樓角落唔起眼位置既✨台灣館✨ 貪佢夠多選擇,除左晚市小炒,仲有雞煲、烤魚同水煮系列。💥 涼拌木耳份量比想像中多,酸酸辣辣,非常開胃。💥 古早味黃酒煮雞湯 $138適逢我經期過後,點來順便趕走身體濕寒,補補身子❣️熱辣辣用熱鍋上枱🍲 有雞件、薑片、紅棗、桂圓等,聞到陣陣藥膳味。 雞件夠入味😋 黃酒唔太重,只係食桂圓時先食到微微酒味。 盛少少雞湯用飯拌飯,好快就KO完🍚🍚 (剛好我地坐近門口位置,好多客經過見到都話好正咁😝) 💥 芝士黃金蝦 $82將芝士混入鹹蛋黃包住🦐,隻隻蝦都帶鹹香,非常惹味。 如果係無殼就更加perfect🤤🤤 (懶人mode)💥 珍珠奶茶 豬先生話甜度剛好,啱哂佢飲🤣💥 水蜜桃紅茶呢個蜜桃茶飲落夠清爽,甜度剛好,唔似平時其他餐廳飲咁死甜👍🏻 而且夠大杯!我地進食期間,見到不斷有客人光顧用餐,估唔到係區內人氣小店!價格合理不算貴,而且份量夠誠意,上菜時間快👍🏻 就連店員都非常友善,會同客人傾吓偈❤️

💥 涼拌木耳
份量比想像中多,酸酸辣辣,非常開胃。

💥 古早味黃酒煮雞湯 $138
適逢我經期過後,點來順便趕走身體濕寒,補補身子❣️

💥 芝士黃金蝦 $82

💥 珍珠奶茶
豬先生話甜度剛好,啱哂佢飲🤣

💥 水蜜桃紅茶

2022-05-04