2021-04-06 28 浏览
鰂魚涌太古坊最近開左間非常搶眼既藍色拱門咖啡店,呢個藍色令我聯想起希臘既感覺,淨係門口都已經好吸引店內都幾大,一入去係個飲咖啡area,d枱較細張,飲杯啡食件cake就最岩,再行入d就係大張d既枱,枱與枱之間都放得密密麻麻,不過我去既時候尚早,所以唔算好多人Lunch set係包沙律同house-made tea,而咖啡同酒就可以加錢享用Velasaga素食版既千層麵,用上近豬肉,芝士,茄醬同純素白醬,食落既味道同平時既千層麵分別不大,食完呢舊都幾飽肚Oasis有牛油果,Parma ham,溫泉蛋,大啡菇粒,昆布醬油,house-made salsa,仲有塊toast,雖然係好似平時all day breakfast,但佢既食材係平時既all day較少食到,味道都不錯Flat white我揀左巴西+哥斯達黎加既咖啡豆,呢款豆味道帶nutty, dark chocolate,black plum,焦糖,我覺得同奶非常夾House-made tea洛神花茶,酸酸甜甜,都不錯呢度擺碟好靚,員工都好殷勤,加上環境都不錯,下次可以試埋佢d甜品

Velasaga

Oasis

Flat white

House-made tea
洛神花茶,酸酸甜甜,都不錯