2020-11-28 171 浏览
中環奧卑利街的新cafe❗️就在baked house附近呢整個cafe格局走藍白色 空間相當闊落 個人幾喜歡的當日仲有人帶電腦做野 人流不算太多 感覺很悠閑覺得窗邊位置影相很好看 for影相打卡就一流 個人挺喜歡☺️但窗邊座位的櫈 坐起上黎真係不太舒服..當日點了𝙁𝙡𝙖𝙩 𝙒𝙝𝙞𝙩𝙚 $40只有8oz的選擇味道很岩我口味呢 個人就是喜歡偏nutty一點的飲落咖啡味很香 整體質感挺順滑仲要環境幾舒服 真的很適合同朋友一同消磨下時間😚.🔸𝙎𝙢𝙤𝙠𝙚𝙙 𝙎𝙖𝙡𝙢𝙤𝙣 𝙎𝙤𝙪𝙧𝙙𝙤𝙪𝙜𝙝 $95🔸除了咖啡很合我口味之外食物質素都意想不到地很好食一上枱就聞到淡淡的青瓜🥰Sourdough烘得香脆 但一啲都唔會太硬咬唔到麵包上仲有Cream cheese pickled shallot等等其他配料味道十分清新 個人幾喜歡!.🔸𝙏𝙝𝙚 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 $65🔸用了火腿做容器 中間放了一隻半熟蛋 賣相相當可愛 外圍的邊邊脆脆的❤️最底仲有少少沙律菜同藜麥添味道不錯 但如果當午餐食的話 份量就有點太少了 完全不夠飽🤣
整個cafe格局走藍白色 空間相當闊落 個人幾喜歡的

除了咖啡很合我口味之外
食物質素都意想不到地很好食
一上枱就聞到淡淡的青瓜🥰
Sourdough烘得香脆 但一啲都唔會太硬咬唔到
味道十分清新 個人幾喜歡!

🔸𝙏𝙝𝙚 𝘽𝙖𝙠𝙚𝙙 𝙀𝙜𝙜 $65🔸
用了火腿做容器 中間放了一隻半熟蛋 賣相相當可愛