餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

西环成日都有好多值得发掘既小店~依间蓝白格调欧陆风 一入到去除佐有好vintage既砖 仲有好多花花草草😍.小店主打高质西餐 依家仲出佐真空包 方便大家买返屋企都有得食😚 Lunch set 有6款 🙆🏼‍♀️ 包佐餐汤 主菜 同花茶~.▫️ 波士顿龙虾鲜茄忌廉天使面 $238😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分落佐劲多酱😍😍完全唔会怕干身~因为落佐忌廉所以好浓郁好creamy🤤系我钟意既口感!!店家仲落佐蕃茄仔去调味 所以味道带少许酸甜 几开胃de~而且配天使面更加卦汁同柔滑😚主角龙虾🦞都好大只 连个钳都食埋😍 都好易就离壳 美中不足系好似un佐少少😶.▫️秘制酱烧牛小排 意大利黑醋沙律 $298😋👍🏻:👅👅👅👅/5分个沙律🥗色彩缤纷 仲铺佐啲蕃茄仔(好甜)同花瓣🌸装饰 超美的😍😍😍 超大份~ 黑醋都唔会太酸 几新鲜🙆🏼‍♀️另一主角牛小排 有啲似牛肋肉既口感 个酱都几juicy 类似带点甜既bbq汁 咸淡适中 好厚肉咬落都好有嚼劲 细心地已经切好晒 唔会特别难咬😛.▫️餐汤连个罗宋汤摆盘都咁靓😍😍仲几好饮 甜甜地完全唔辣.▫️是日花茶▫️蝶豆花柠檬蜜跟餐既花茶一啲都唔马虎 仲几香花茶味🌸 另一杯系打卡必点
西环成日都有好多值得发掘既小店~

▫️ 波士顿龙虾鲜茄忌廉天使面 $238

▫️是日花茶
是日花茶

▫️蝶豆花柠檬蜜

蝶豆花柠檬蜜

跟餐既花茶一啲都唔马虎 仲几香花茶味🌸 另一杯系打卡必点🙈🙈 其实款款都好吸引 最后都系简佐蝶豆花 真系超靓!!!😍
连啲冰都系呈浅蓝色🥰 少女心出晒黎~ 仲要几好饮 好似落佐好多自家渍既蜂蜜 因为有柠檬所以唔会太甜 几清新der~ 如果配soda应该仲爽😍
▫️法式焦糖炖蛋 $68
😋👍🏻:👅👅👅👅👅💜/5分
法式焦糖炖蛋

食西餐最后梗系要用食甜品做结尾🙈连甜品都插住花造型既糖纸🥺🥺真系好花心思!!
食焦糖炖蛋有无人同我一样钟意敲下佢😛😛好治愈㖞🙈食落去真系脆口 个炖蛋仲要好滑好香蛋味 甜度都岩岩好 超幸福的~食完一个无难度🤭🤭
▫️法国朱古力布朗尼 $68
😋👍🏻:👅👅👅👅/5分
朱古力味好香 都几绵密湿润 唔会好腻 仲咬到有夏威夷果仁 榛子 杏仁 增加口感😚 甜品总共有三款 另一款系奶冻🙆🏼‍♀️

总结成个环境感觉几有情调🥰坐得几舒服 觉得几岩庆祝日🙆🏼‍♀️好似就黎情人节🤭食物质素摆盘同价钱成正比🙈见到咁多花花草草心情都好d💕而且店主好nice仲叫我慢慢食😚
秘制酱烧牛小排 意大利黑醋沙律
是日花茶