2021-06-17 96 浏览
Urban cafe係觀塘開咗分店其實都有一段時間🦦 終於的起心肝去試一試佢既質素啦☘️ 心思思好多嘢都想食 見到佢有個二人套餐先$328 仲送餐湯 沙律同埋飲品 好抵食🕊 餐湯係南瓜忌廉湯 南瓜同忌廉味都好濃郁 不停食到一絲絲嘅南瓜蓉😚🥕滋味二人小食拼盤 +$28加$28就有咁大份拼盤😱 佢有紐西蘭魚寶 爆谷雞塊 同埋 脆薯 🤩❥紐西蘭嘅魚寶既口感比較紮實 而且炸得好酥脆 配埋沙律醬 酸酸甜甜嘅口感 食到停唔到口❥爆谷雞塊炸到金黃色😍 外脆內軟❥脆薯係我既至愛🥰 唔洗多講了😚 🥕東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯我都係第一次食咖喱同埋蟹籽嘅配搭 成個口感都唔同咗😂 層次感多左 蟹籽量超多 基本上每一啖飯都可以配一啖蟹籽😇 咖喱味都好香濃 撈飯食係一流😇 牛肋條亦都自帶濃濃嘅牛香味 煙煙韌韌嘅口感🥕西班牙燒烤醬烤大豬肋骨超級大份🥺雖然睇上去好似燒燶左 但其實食唔出😂 我將啲豬肋骨肉同薯蓉撈埋一齊一啖食落肚😍 燒烤醬既味mix落薯蓉到令佢更香口 再食到啖啖肉😚 好正❤️ 蔬菜嘅擺盤都好靚 但比較吸油🤪 🥕菠蘿乳酸梳打 & Oreo脆脆特濃朱古力 (要補差額哦) ❥菠蘿乳酸梳打就一定係好Fresh架啦🥰

🥕滋味二人小食拼盤 +$28

❥爆谷雞塊炸到金黃色😍 外脆內軟
❥脆薯係我既至愛🥰 唔洗多講了😚

🥕東瀛蟹籽芝士咖喱牛肋條飯

🥕西班牙燒烤醬烤大豬肋骨

🥕菠蘿乳酸梳打 & Oreo脆脆特濃朱古力 (要補差額哦)

❥菠蘿乳酸梳打就一定係好Fresh架啦🥰 再配埋爆爆珠 實在係雙重享受💛
❥朱古力當然係又香又滑😚 再加啲Oreo碎係上邊 增加口感😇 double快樂