2019-06-25 175 浏览
作為一個 Foodie 竟然而家先去 Five Guys...有人話我太失敗! 望左餐牌好耐, 唔知點選擇! 看似好多選擇, 其實不然! 先到收銀櫃檯點選 Burger, 再任意選擇材料及醬汁, 後員工呼叫號碼, 取餐! Five Guys 好貼心, 預備大量花生供食客一面食花生一面等 Burger, 讓大家做個名副其實的“花生友”.為食的我點選 Cheese Burger (Lettuce, Tomato, Grilled Onion, Grilled Mushroom, A1 sauce) + RegularFries! 薯條超級新鮮超級熱, 係新鮮薯仔用上粗鹽調味 軟軟的好好味, 好有質感, 份量大到極致但仍然食得晒! Burger 反而有點小失望! Grilled Mushroom & onion 直接貼住底塊包, 成件事太濕! 牛肉嫩滑, 唔煙靭無筋, 食到牛肉鮮味, 但調味略嫌不足, 太淡!