2018-09-03 468 浏览
以前要三十幾蚊的沙律,而加要賣到四十幾蚊。從表面看,當中唯一不同的就是多左隻半熟蛋與及佢既包裝上經過重新設計,靚左唔少。哪麼,呢十幾二十百份率的升幅,有沒有增加到沙律的美味程度呢?不如買番過試下,之後再講番比大家聽食唔食得過啦。唔記得講,我之前一直都有食開,不過價錢加得太多了,之後就一直沒叫。見到啲著仔比起以前份量好似少左,不過質素可以的,軟硬適中,帶一點點爽口。連皮一齊食,口感幾好,保持到水準。啲沙律菜都係新鮮既,大細合宜。但原來隻半熟蛋先係惡夢嘅開始,佢一啲蛋味都無,蛋白部分是韌的,口感極差,或許是雪得太久了。沒有蛋味,也沒有其他味道,我也在懷疑我在吃甚麼,真的是蛋嗎?蛋黃是流心的,但也是沒有味道,太可怖。仲有薯仔上煙肉粒份量少咗好多,只是碎碎的,嚴格來說不是煙肉粒因為實在太細碎了。之前果啲大粒好多,咁你睇到佢真係一條煙肉。總括而言,我係唔會再食佢嘅沙律。

真的是蛋嗎?蛋黃是流心的,但也是沒有味道,太可怖。

總括而言,我係唔會再食佢嘅沙律。