依间日本嘅烧肉店嚟咗香港好一段时间都未食过,托朋友生日嘅福,终于有机会嚟试下。~~~职员嘅服务态度几好,从入座到用餐及卖单,整个过程甚有日本餐厅嘅风范。下单是自助的,好方便~~~餐牌有好多日本嘅肉类,一个唔小心就叫到成枱都系,毕竟样样看著都感觉超吸引。~~~萨摩牛雪花❄️纹理非常美丽,令人著迷,一烧便是油香四溢,令人胃口大开。~~~萨摩牛优质,北海道日本猪及伊比利亚猪🐷亦无失礼,同样都系肉脂分布平均,比起平时妈咪喺街市买到嘅猪肉明显质素更胜一筹,而鸡肉就系传说中嘅鸡有鸡味,呢个价钱同质素真心唔贵。~~~除咗肉类🥩之外,亦都推介试吓佢哋嘅各式海鲜,海虾新鲜等啊爽口,白雪雪嘅鱿鱼就好柔嫩,而且又唔同嘅口味,同一种质感都有多种味道,几有新意。而日式蕃薯同年糕就系我不断再叫嘅淀粉类食物~~~最后佢哋一甜品同样出色,有日本直送嘅布甸,抹茶蕨饼,泡芙,亦都有新鲜制造嘅苹果批等等。~~~本来食任食系好少会叫寿司,但系佢哋嘅寿司都真系高质,搞到我哋都忍唔住要叫好多,寿司饭非常饱满。醋嘅份量恰到好处,而且用嘅刺身都系优质嘅级别 🍣。~~~另外日本嘅烧肉放题之所以吸引,系因为佢哋每一个细节都做得好好就例如饮

萨摩牛

和风豆腐沙律

泡芙
抹茶蕨饼

~~~
另外日本嘅烧肉放题之所以吸引,系因为佢哋每一个细节都做得好好就例如饮品佢哋都冇马虎,果汁或者茶包都用上好嘅牌子,令到整个用餐过程都感到极其满足。
~~~
最后值得一赞嘅系整个烧烤嘅过程都系无烟嘅,唔会食到成身有种油烟味,送餐嘅速度亦都好快基本上完全冇漏单。加上餐厅位置非常便利嘅关系,收工过嚟食都几方便,整体性价比几高,值得encore,作为庆祝嘅好地点着实不错。
2022-07-19
日式蕃薯
和风豆腐沙律
泡芙
抹茶蕨饼
  • 抹茶蕨饼,萨摩牛,伊比利亚猪,和风豆腐沙律,
  • 泡芙,海虾,玉子,泡菜