2017-04-05 1056 浏览
成日都無時間同朋友gathering 某人好難約囉 所以我地決定主動啲去接佢放工 再係附近覓食係附近上班既朋友就推介左呢間 由外面睇好似普通快餐店 入去就發現都幾多detail位我地就試下呢間啦 除左收銀位櫥櫃前面既幾張枱 原來外面露天既空間都有得坐架我地傾計甘嘈 坐出面就岩晒啦 吾會嘈到人又有自己既小空間先點左飲品先 選擇吾算幾多令我好快就spot到要揀咩地中海檸檬特飲 $25之後接觸過既lemonade都係幾酸下既 但依杯不一樣 偏甜味 一路飲都係一樣既味 吾會因為溶左啲冰粒式吾均勻既糖份而有所差別~ 所以我幾鐘意佢地既lemonade蘑菇湯 $35新鮮搞拌既湯就是不一樣 好creamy好濃郁!帆船素薄餅 $72芝士真係好多人既最愛 所以必點 雖然係素但食落都過足芝士癮 食落仲健康啲無甘heavy添而個外層既批係薄薄的 焗得剛剛好 幾軟熟下 食落似麵包帆船牛薄餅 $86另一個口味既薄餅都好正 睇落好惹味 食落都係 同埋啲牛肉都幾濕潤 整體吾乾 食到停吾到口地中海焗龍利配希臘雜菜沙律及焗薯角 $69主食都好食 面頭既調味 有啲洋蔥粒等等 食落好夾 又富多國菜既感覺 對於我泥講係好新鮮

係附近上班既朋友就推介左呢間
由外面睇好似普通快餐店 入去就發現都幾多detail位

我地傾計甘嘈 坐出面就岩晒啦 吾會嘈到人又有自己既小空間
先點左飲品先 選擇吾算幾多令我好快就spot到要揀咩

地中海檸檬特飲 $25

蘑菇湯 $35
新鮮搞拌既湯就是不一樣 好creamy好濃郁!

帆船素薄餅 $72

而個外層既批係薄薄的 焗得剛剛好 幾軟熟下 食落似麵包

帆船牛薄餅 $86
地中海焗龍利配希臘雜菜沙律及焗薯角 $69
主食都好食 面頭既調味 有啲洋蔥粒等等 食落好夾 又富多國菜既感覺 對於我泥講係好新鮮既配搭 以主食泥講佢既價錢好抵~

原味乳酪 $29
最後要甜品結束 點左佢地平凡又特別既希臘乳酪 好濃稠 係gluten free 如果面頭既水果乾同埋糖醬多一啲就好了 個人比較嗜甜!

去完先發現openrice book位有88折既優惠 下次去一定要用! 划算多了
除左有好西食之外 原來仲有得用evil eye許願 藍色係關於健康既 而我自己就許左一個好貼身既願望