1K
2021-04-24 65 浏览
聽過炊豕店既大名好耐啦!!亦都成日經過銅鑼灣店, 但係每次想食都比佢條人龍嚇走~~ 近來發現佢竟然係長沙灣有新店!!趁未係好多人知拿拿臨去試下! 新店樓底幾高, 加上光猛整潔, 具空間感。唔洗問第一次黎一定係食豬扒蔥油豬扒粗麵 $64飯可以轉粗麵或幼麵, 岩哂中意食麵既我, 仲要係蔥油汁撈粗, 未食已期待! 炸豬扒幾乎cover哂成個配, 再加上大堆蔥油, 見到都口水流~~~ 豬扒大塊厚身, 岩岩炸起熱辣辣, 外層唔會好厚咬落好鬆脆, 豬扒肉質仲保持到JUICY易咬, 又香口又好味! 蔥油份量夠哂撈成碗麵, 啖啖都係香噴噴蔥油, 中意食辣既我仲加左D辣椒油, 正!秘製豬扒飯 (咖喱汁) $64朋友既咖哩汁係另上, 依個小細節好緊要因為唔會整淋塊豬扒, 仍可以食到卜卜脆豬扒! 咖喱汁味道就係日式咖哩甜甜既味, 質感尚算濃厚亦幾香, 朋友撈飯話好食, 我自己口味就中意蔥油多D~~ 另外仲加左錢要厚餐肉同煎蛋, 厚餐肉正呀切到少少焦香又夠厚, 我都忍唔住搶左佢半塊黎食加配飲品既話都幾抵我地就加左$10要豆漿, 如果加汽水只係$6, 分分鐘平過7仔。賣單人均$80, 真係好味又抵食~~

唔洗問第一次黎一定係食豬扒
蔥油豬扒粗麵 $64