2021-03-09 759 浏览
前几日同朋友去左呢间位于北角既平民食堂「四宝饭堂」食晚饭觉得唔错 决定系呢度同大家开心share下作为标题党既我谂左好耐呢篇食评落咩标题 经过那些秋与冬 终于俾我谂到喇! 用「蔗渣价钱 烧鹅味道」黎形容佢地真系当之无愧!好喇!废话少讲 入正题 讲下佢d野食先:冻柠茶唔错 茶有茶味 「水牛城鸡翼串」:有成8只鸡翼 $68黎讲真系几抵食 味道就好香好惹味 鸡翼肥美 外脆内juicy 食落仲保留到肉汁 唔会话干争争咁 仲有芝麻酱沙律伴碟添呀 中和返肉类既油腻感 几有诚意「金沙虾球炒湖北蛋」:色水好靓 食落虾球够新鲜 既爽口又弹牙 蛋炒得好滑 入口即化 就咁空口食同用黎送饭都一样咁美味! 「职人酱皇鸡煲」:一向食得辣既我地叫左大辣 姐姐一放低已经闻到芳香扑鼻喇 个煲系类似啫啫鸡煲咁既食法 配料有三色椒同蒜头 食落好好惹味 有阵阵蒜香 而且仲好入味添呀 用黎送饭一流! 同样都系诚意之作!不得不赞既系佢地碗「靓仔」真系好「靓仔」 饭粒粒粒分明 软硬适中 而且好有饭香俾部分menu大家参考下:仲有好多野都想试 应该好快会再黎!

好喇!废话少讲 入正题 讲下佢d野食先:

金沙虾球炒湖北蛋

「职人酱皇鸡煲」:
职人酱皇鸡煲

俾部分menu大家参考下:

仲有好多野都想试 应该好快会再黎!
冻柠茶
金沙虾球炒湖北蛋