2019-09-28
好耐以前食過佢地既午市套餐覺得唔錯,今次晚餐唔想食到咁油膩就揀左佢啦。晚餐有散叫,亦有二、三、四同六人餐揀。套餐有已經配搭好既,你亦可以自選組合😜。今次K揀既二人餐($420)就可以係菜類、海鮮類同肉類各選一碟啦😆如果人數多啲,就可以揀埋小食。佢地既菜式種類選擇都幾多款嫁,今次二人餐就揀左紅棗杞子浸時蔬(菜)、龍躉球蒸豆腐(海鮮)、香菇北茋銀山焗雞(肉)同埋套餐都會包兩盅燉湯同白飯~首先一到餐廳,店員就會為你倒上八寶茶,有菊花、圓肉、紅棗、杞子等,飲落有陣陣清香。個燉湯係姬松茸螺片燉雞😋真係完全係重點來😌放係枱面影相既時候,雞既香味已經係咁飄過黎😁加埋姬松茸、准山等一齊燉,夠足料味道好濃郁,加上無落味精,飲完都唔會覺得口渴,覺得自己勁健康🤣紅棗杞子浸時蔬係娃娃菜上面加埋冬菇片,食落幾香~龍躉球蒸豆腐用左鼓汁去蒸,龍躉魚肉厚身得黎都夠嫩滑😝而且好索汁!豆腐係百福豆腐果種,所以好滑溜😚仲有香菇北茋銀山焗雞,店員送上枱之後先會打開錫紙,加左紅棗、冬菇、金菇、蔥花一齊包住黎蒸,所以雞件都好入味,個底仲有粉絲用黎索哂啲精華。其實款款菜式份量都好多,連埋飯吖湯吖咁,真係都夠三個人食😝