2021-03-09
都差唔多成年冇食過海鮮,所以今日同老婆拍拖食海鮮,貪佢附近泊車方便,網上評論都唔錯。套餐選擇多元化,由$299起,到貴少少$699都有。我哋揀咗基礎海鮮餐$399,已經有蟹、魚、生蠔、元貝、蝦、青口等等。每款海鮮蒸的時間都由侍應設定,無需自己操心蒸幾耐,方便我哋呢啲懶人,佢哋亦都好細心每兩款兩款咁樣分開蒸,可以慢慢食。基本上每款食材都好新鮮,特別見到刀背蚌郁嚟郁去,好得意。原條海星班,雖然唔算大條,但肉質結實鮮甜,仲好少骨,咬落啖啖肉,佢哋特別仲有蒸魚豉油配合埋,更顯鮮味。澳洲青年龍蝦有驚喜,勁多肥膏,蒸熟仍然係啫喱狀,新鮮肥美,龍蝦肉質超甜又彈牙,估唔到咁好肉質。最正都係奄仔蟹,味道濃郁,本身的味道已經足夠,完全唔需要加醬料都可以,啲肥膏一樣都係好多,識落仲有少少似大閘蟹肥膏嘅感覺,十分有水準。
基本上每款食材都好新鮮,特別見到刀背蚌郁嚟郁去,好得意。