2018-07-23
今晚四條友約左去莊士倫敦廣場十樓「蒲頭島」十十下自己收工遲咗,朋友一路食一路等,食火鍋就係有呢個好處,啱晒約一大班朋友傾計食飯,況且呢度好就腳,地鐵站上來唔使3分鐘上到去有理冇理,梗係攞啲飲品飲下先,呢啲感覺真係好free,淨係飲品都有幾十款,呢度已經成為我哋幾個老友嘅聚腳地之後梗係馬上去漿料區,調教最啱自己嘅調味醬汁,分類仔細,乾淨企理。坐到埋位,佢哋已經點左好多食物,我呢個遲到大王,就真係唔使再客氣,馬上啟動Turbo為食引擎第一個round,大家老實不客氣,還好火鍋火力十足,完全應付到我哋食嘢嘅速度,呢點係好重要,食火鍋最緊要一個字「爽」,最怕啲慢吞吞,滾極都滾唔起嘅鋪頭食物分類得井井有條,用獨立小盤子盛載,鍾意嗰份攞嗰份,非常方便又企理牛肉新鮮,肉質鮮美,我哋成班牛魔王,梗係盡情發揮我哋嘅小宇宙啦過百款食材任君選擇,全部新鮮供應,有圖有真相,又抵食又好味內在環境高雅,有格調,雖然咁旺場,服務員效率亦很高,很少出現漏單情況,上菜速度又快,一句講晒「冇得輸」
過百款食材任君選擇,全部新鮮供應,有圖有真相,又抵食又好味