2K
2007-03-24 6 浏览
好耐无食越南0野, 今日同朋友dinnertime 经过呢头就0黎试0下, order 0左个(大)生熟牛肉汤河, 沙爹猪颈肉饭, 蒜蓉包同一客4 只蒜蓉牛油鸡翼.生熟牛肉汤河d 汤底有少少令人失望, 清系几清, 但明显系广东口味啦, 好似0系屋企煮通心粉0个d 汤咁-_-生牛肉好滑好香, 熟牛肉就系薄片清汤腩, 不过味几鲜, 唔错.蒜蓉包卖相好靓, 闻落蒜蓉味好香, 虽然食落唔算好strong 不过好好味, 而且食落仲有几强烈0既牛油香, 唔错!蒜蓉牛油鸡翼... as expected 好油, 蒜蓉味完全盖过牛油味, 炸得一般脆, 而且肉有d 0鞋, 整体味道ok 不过有少少失望.朋友个沙爹猪颈肉饭好多料, d 猪颈肉食极都仲有XD 我无试到, 朋友就话一般.环境up dup, 不过算几干净; service 亦唔系茶餐厅quality, ok 啦.下次0黎呢头想食越南0野, 应该会再0黎... 不过佢5 月好似会搬去谢斐道, 仲同隔0黎0个间合并(?), 希望到时水准依旧/提高啦.