2018-04-19 52 浏览
成日聽到朋友介紹mad for garlic,叫我點都要食一次。咁岩今日係奧海城行街見到,所以入去食晚餐。果然冇令我失望,返到屋企重一直回味緊。首先,我地叫左MFG特色雞胸沙律配雪利酒醋汁。上枱個陣見廚師拎住一隻碟,一個大木盆,原來佢要幫我地撈,好貼心。撈個陣重傳出陣陣醋香味,食落好清新,會一直想食。沙律吾止有雞胸絲同生菜,重有切粒蕃茄、芝士、蛋白、洋蔥,冇苦澀味,非常夾。另外,我地重叫左MFG特色蒜容包塔,廚師又再出黎幫我地切,服務真係一流。蒜味完全溶入係包入面。飲品方面,我地叫左西柚特飲同Cinderella,因為個名好有童心。西柚特飲非常fresh,好適合食完蒜再清新一下口腔。而Cinderella係有橙汁,菠蘿汁同檸檬汁,三個色好令。主菜方面,我地叫左蒜香忌廉汁蟹肉及龍蝦肉意粉同熱板烤MFG招牌肉眼扒配蒜頭山(美國肉眼)。吾係講笑,我非常鐘意食呢個意粉,係我食過既忌廉海鮮意粉入面排頭幾位!忌廉汁非常濃郁,傳出陣陣蟹肉同龍蝦肉味,肉質亦非常新鮮,有甜味,又彈牙,係我既必叫之選。非常推介大家食!而肉眼扒係用鐵板盛起,充滿肉汁,上面佈滿炸蒜片同蒜頭,好香,好惹味。對女仔黎講,要有甜品
非常推介大家食!
對女仔黎講,要有甜品先係完美既一餐,因為女仔總有第二個胃食。呢個D.I.Y Tiramisu配意大利手指餅及咖啡甜酒,未拎到黎,我已經嗅到香濃既咖啡味,配搭上黎,吾會太甜,非常適合。

今餐果然係嗅覺同味覺既享受,服務又好,朋友果然冇介紹錯。
2018-04-19