2023-07-19
位於葵興工業區的Libra,周圍美食川流不息,但Libra絕對能夠出類拔萃。餐廳以深綠色和棕色作主色調,製造出一種悠閒舒適的氛圍。✨ Libra全日早餐 $88同店名同名既Libra all day breakfast,既然係招牌菜,咁就係必試啦👍🏻 確實,招牌菜係有佢既道理😆材料豐富,每樣味道都好好。各式各樣唔同食材帶黎唔同既口感,有軟,有滑,有脆,有爽 😂味道都各有不同,但係放係同一隻碟上面,卻又配合得份外合適 。最開心既係煙煎得非常香,少少燶,煙肉就係要咁樣先好食! ❤️大啡菇上面鋪咗炒蛋,令大啡菇唔會因為放係度慢慢變乾而失去水份🤤炒蛋上面仲有唔少既黑松露,成個黑松露炒蛋都好香😚我最鍾意其實係佢個脆皮腸,粗大得來,口感香脆,而且份量好足,食完想再食!而當你以為,88蚊好似相對較貴既時候,再望一望上面既Avocado 😉 買開Avocado既朋友應該都知道,Avocado貴得黎唔易揀。Libra既Avocado係完整一個!完整一個!而且係軟滑清甜,好好食既Avocado呀!正!🤩☕️ 抹茶拿鐵 $42 (跟餐半價)講到Libra的招牌飲品,一定唔少得佢哋嘅抹茶拿鐵。滿杯的抹茶香氣,濃郁
✨ Libra全日早餐 $88
材料豐富,每樣味道都好好。
各式各樣唔同食材帶黎唔同既口感,有軟,
有滑,有脆,有爽 😂
味道都各有不同,但係放係同一隻碟上面,
卻又配合得份外合適 。
最開心既係煙煎得非常香,少少燶,
煙肉就係要咁樣先好食! ❤️
大啡菇上面鋪咗炒蛋,
令大啡菇唔會因為放係度慢慢變乾而失去水份🤤
炒蛋上面仲有唔少既黑松露,成個黑松露炒蛋都好香😚
Libra既Avocado係完整一個!完整一個!
而且係軟滑清甜,好好食既Avocado呀!
正!🤩
☕️ 抹茶拿鐵 $42 (跟餐半價)
講到Libra的招牌飲品,一定唔少得佢哋嘅抹茶拿鐵。滿杯的抹茶香氣,濃郁而唔甜,足夠舒緩你一天嘅勞累。抹茶味十足,完全無被牛奶掩蓋,每一啖都讓人甘心滿足。無論係朝早嘅開始,定係下晝嘅提振,呢杯抹茶拿鐵都係你最好嘅選擇。
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
Libra by Little Prince