2018-10-15 244 浏览
第一次食放題咁貴,但一入間餐廳即覺得,抵俾!食物質素係日式高級buffet咁先講飲品,除左罐裝飲品、啤酒外,仲有特別口味的日本酒, 試過綠茶梅酒真係幾有綠茶味,亦試過柚子酒,好似有柚子蜜咁,冇乜酒味,咁樣飲飲下真係幾易醉。我最鐘意柚子酒紅白酒都有幾款,侍應好好人,因為我1516唔知揀邊款好,佢就每款都倒一啖俾我試真啲再揀呢度其中一大賣點係任食生蠔,仲要唔使排隊有日本蠔同南非蠔,今次嘅日本號比較大隻,creamy d, 海水味淡; 而南非生蠔就比較爽口,海水味重啲。除咗生蠔,仲有凍蝦、青口、翡翠螺。同埋可以自製沙律,男朋友係咁拎蟹籽,都幾清甜。一黎到就先上一份刺生拼盤有龍蝦、海膽、蟹鉗、吞拿魚、帶子等等,海膽有啲似馬糞海膽,個人麻麻地; 龍蝦好好食,有鮮味,肉質又爽。食到咁上下,又送左碟魚刺身平時日本餐廳食要幾百蚊!有池魚同埋幾款鯛魚, 配埋酸汁 最鐘意厚切池魚,爽口呢度嘅壽司都做得幾出色飯少料多鵝肝多士, 第一輪嘅鵝肝都幾大件,但第二轉有啲縮水,味道幾好,不過多士就麻麻牛舌燒得啱啱好,又夠牛味;後面嗰條係一夜干,真係好少放題會有一夜干,肉質唔錯我自己食晒成條芝士焗野菌帆立貝,芝士味幾重

呢度其中一大賣點係任食生蠔,仲要唔使排隊

一黎到就先上一份刺生拼盤

食到咁上下,又送左碟魚刺身
平時日本餐廳食要幾百蚊!
有池魚同埋幾款鯛魚, 配埋酸汁
最鐘意厚切池魚,爽口

呢度嘅壽司都做得幾出色
飯少料多

我自己食晒成條

芝士焗野菌帆立貝,芝士味幾重,帆立貝都夠大粒,值得encore!

男朋友話芝麻雞翼炸得好脆,而且juicy。我就比較鍾意紫芋栗子薯餅,甜香的紫薯味,味道真係唔錯,而且外脆內軟, 如果加d沙律醬就好啦

食完熱食,梗係黎個甜品
呢度都有個甜品櫃有各式嘅cake同埋撻,仲有福餅, 我比較鐘意個豆腐蛋糕,真係好有豆香味

重點係有Haagen daz , dreyers, movenpick任食
我食左兩杯movenpick,滿足晒