2021-06-01 88 浏览
成都老碼頭火鍋坐落旺中帶靜嘅旺角同太子中間,由旺角港鐵站或者太子港鐵站行過去都係幾分鐘,成都老碼頭同朗豪坊只係幾條街之隔,但就有好唔同嘅風景。成都老碼頭火鍋有2層,當晚都有8成滿,好在朋友一個月前訂位,du個安心出行,量個體溫唔洗1分鐘順利入坐,裝修真係好有國內成都火鍋店嘅色彩石小橋中國風,有啲飲去左成都感覺。 火鍋湯底都有好多種,辣都分幾級,唔食辣嘅朋友都好多選擇,我地揀左成都小辣同藥膳鍋底,肉類方面豬牛羊雞都有,海鮮都有啲揀下,不過麻辣鍋又點會重點海鮮呢😆,另外 要提下個響鈴,大大卷,卷好多層,同其他火鍋店卷3-4層好唔同,係湯到616吸左湯汁,食落實在好多,存在感滿滿,當然我係唔敢6落麻辣果邊,鴨血都係另一樣要講下嘅,滑dudu嘅鴨血一D怪味都無,連埋麻辣湯一齊食真係正。