瀧宴位於銅鑼灣,落地大玻璃俯瞰維港海景及球場景色,令人心曠神怡,返工一族午餐嚟依度放鬆一下即刻精神抖擻💪🏼餐廳食物行中高尚路線,套餐有多款不同海鮮,例如大虎蝦帆立貝等高級食材,絕對係返工辛苦想食餐好啲慰勞吓自己嘅首選!套餐先嚟一個季節前菜,非常爽口開胃。鵝肝燒得好香,鵝油慢慢滲落脆卜卜嘅香烤多士,令到多士都超香鵝肝味,而且兩者平衡得剛剛好,唔會太膩食到停唔到口😋太虎蝦真係大大隻,新鮮得來用烤嘅方法整逼曬啲蝦嘅鮮味出嚟,入口好香好惹味~而香草牛油帆立貝就用牛油燒,令帆立貝仲帶有油香,兩種食法都超好味,各有千秋。銀鱈魚燒得外脆內滑,入面魚肉鎖住肉汁,入口即溶,天然嘅魚油香都唔使再多落油已經香氣撲鼻,齒頰留香,食完有一種幸福滿瀉嘅感覺🤩美國頂級牛肉好嫩滑,口感一流,食材本身高質好有牛味,燒嘅火喉亦都拿捏得剛剛好,五成熟不多不少,將美味值推滿😍總括而言,成餐飯每一道菜都好高質,價錢亦都合理,最後仲有炒飯同埋炒雜菜,保證食得飽飽之餘又有均衡嘅營養,推介大家同埋男女朋友成班同事一齊試下~