2021-10-08
萬聖節食生日飯🥳🎂美食打卡依間位於銅鑼灣糖街,搭扶手電梯上一層就會見到。環境陰暗,但每檯都有燭光蠟燭🕯️,氣氛浪漫。餐具明顯經過精心挑選,同店名主題配合。點左網美打卡既氣球沙拉🎈,不管好唔好食,叫左先算。 神奇地,依個氣球係水牛芝士,吾只睇得仲食得添,氣球上面加了一些金箔,增添幾分高貴感,下面有煙三文魚,滿滿沙律菜同新鮮水果(牛油果,紅莓,藍莓🫐,野莓,西柚,橙,蕃茄),水牛芝士,真係夠晒健康,岩晒減肥人士。焦糖香蕉花生奶昔,聞落好香,飲落好滑,上面仲真係有一片焦糖烤過既香蕉🍌。柚子左口魚邊,依個作為前菜真係冇得彈,上面兩片左口魚🐟,下面蝦片,店員叫我哋連住食,下面脆脆,加上面既魚香滑口感,有豐富層次既口感。藥膳冬蔭功湯,聽落怪怪地,無諗過原來出奇地夾,兩種味道都有,藥膳味比較重,試真啲都有冬蔭功味道,食材就只有菇類。 如果中意藥膳同冬蔭功,歡迎挑戰一下。威靈頓白吞拿魚🐠,見到價錢有啲貴,但上桌就發現物有所值。 所謂威靈頓就係酥皮,依道料理應該米芝蓮/五星餐廳先會有,依家幾百元食到,CP值高。 經過醃製過既白吞拿魚,外面包一層酥皮,食落已經覺得值回票價,估唔到仲有兩大嚿,下面仲有蘆筍同菇
依間位於銅鑼灣糖街,搭扶手電梯上一層就會見到。
環境陰暗,但每檯都有燭光蠟燭🕯️,氣氛浪漫。
餐具明顯經過精心挑選,同店名主題配合。
威靈頓白吞拿魚🐠,見到價錢有啲貴,但上桌就發現物有所值。 所謂威靈頓就係酥皮,依道料理應該米芝蓮/五星餐廳先會有,依家幾百元食到,CP值高。 經過醃製過既白吞拿魚,外面包一層酥皮,食落已經覺得值回票價,估唔到仲有兩大嚿,下面仲有蘆筍同菇類作配菜,旁邊仲有特別調配既醬汁。 識食一定試埋個醬汁。
價錢合理但吾算平,下次應該係聖誕大餐再黎享受下。