呢個蟹宴非常之特別,無論係佢嘅食品,裝修同埋餐具上邊都好似宮庭式咁嘅享受!佢唔同一般傳統嘅蟹宴佢用咗中西合璧嘅去融為一體,賣相同埋食物嘅味道都比一般高質!我自己特別鍾意佢個花雕酒架,我同朋友不停喺度影相,佢將最頂層嘅花雕酒倒入去器皿嘅洞口裏面,花雕酒就會向下分別流入唔同嘅酒杯,而酒杯裏面有唔同嘅配料味道!包括陳皮花雕,話梅花雕,桂圓花雕同薑汁花雕等等。我自己最鍾意薑汁花雕,因為佢個薑味超級濃郁!但又唔會覺得薑到食唔到!食物方面我個人覺得個蟹粉石鍋拌飯最好食,廚師將蟹黃將倒入石鍋拌飯裏面攪拌,現場出嚟嘅味道特別香同埋濃郁!但係一定要趁熱食,因為特別飯同醬合為一體好match!非常之啱鍾意食蟹嘅我!😌😌😌
佢唔同一般傳統嘅蟹宴

2021-07-12