2009-08-19
6月份係 Open Rice 睇到 Main St. Deli 推出「熱選漢堡優惠」擊退炎夏高溫望穿秋水終於與老友來會一會今日溫度是華氏84.2度, 所以呢個漢堡價錢係$84.2 + 原價的加一 $13.8 = $98叫左二款不同的漢堡, 同友人一同分享前菜自家醃制的酸瓜, 又酸又鹹, 試左少少, 味道唔錯, 不過都係放棄為妙 另一款前菜就冇咁酸, 蔬菜爽脆, 正~ 藍芝士牛肉漢堡藍芝士味道獨特, 牛肉漢堡質地比較實, 好味到唔停得口 生菜及生蕃茄都十分新鮮幼薯條, 真係好幼, 炸到脆卜卜燒烤煙肉漢堡煙肉脆而不油, 鹹中帶香 蘑菇好香、瑞士芝士好味 主角漢堡扒, 好香肉味, 由中間食到邊位, 都看到漢堡扒中的油份, 由頭食到尾都好Juicy 燒烤醬唔合我口味, 所以冇加粗薯條, 真係好粗, 唔知點解侍應話係粗薯條, 佢根本就係一舊炸過的薯仔, 冇乜味, 麻麻地~友人開頭用手拿著食, 食左幾啖後, 因為個包好厚, d 漢堡汁又流到成手都係, 所以佢都要陪我一同用刀叉食漢堡包
望穿秋水終於與老友來會一會
叫左二款不同的漢堡, 同友人一同分享
另一款前菜就冇咁酸, 蔬菜爽脆, 正~
藍芝士牛肉漢堡
藍芝士味道獨特, 牛肉漢堡質地比較實, 好味到唔停得口
生菜及生蕃茄都十分新鮮
幼薯條, 真係好幼, 炸到脆卜卜
燒烤煙肉漢堡
煙肉脆而不油, 鹹中帶香
蘑菇好香、瑞士芝士好味
主角漢堡扒, 好香肉味,
燒烤醬唔合我口味, 所以冇加