2014-08-10
每到星期六、日食飯時間,餐廳總是大排長龍!經過THE ONE見到「大力棒棒」個名幾得意就打算入去試下。眼見餐廳內座位不多,所以繁忙時間就要排隊入座(為什麼不可以叫號碼呢?) 起初感覺STAFF的態度尚算不錯,感覺良好。看到餐牌「每人需點飲品一杯」,下!點解D STAFF冇講過?點了士多啤利盒、醉雞煲,(加麵包多士要另加$30)和無錫骨。點菜後即刻放底一碟前菜,問佢地係咩o黎,先話公司話一定要要o架,10蚊1碟~有呢D小食要收錢唔緊要,但應該一早同客人講吧?講返食物質素,無疑佢係花咗D心思做FUSHION菜,但本人覺得有點OVER了。無錫骨用石鍋上,幾得意BUT冇咩意義,醉雞煲加完麵包多士之後份量不能以「煲」來形容,而且醉雞加麵包呢個組合太奇怪。士多啤利盒其實幾好食,不過算不上中菜。2人合共食了$400,返到屋企要食公仔麵,食中菜都食唔飽,反而食了一肚氣~
题外话/补充资料:
其實貪得意都可以一試,不過我食完一定唔會有下次,最大問題係有點濫收費用的感覺。一次不太享受的晚餐。