2021-06-10 72 浏览
炮台山隱世黃店西餐廳,最近好似出芫荽主題嘅菜式,有無芫荽控想過嚟會一會佢💁‍♀️ 黑炭黑蒜蓉包 $80🧄無諗過一碟有4個😆都幾抵食。你以為會好硬?我影完哂相都仲係外脆內軟💁‍♀️蒜蓉味好夠之餘,仲有啲好似提子乾咁嘅果香滿佈成片包,好驚喜😝 芫荽無骨雞髀意大利麵 $160🌿呢個意粉比熱辣辣嘅芫荽蓉包裹住🌿每一條麵都充滿芫荽,通常中式芫荽湯先有咁濃厚嘅芫荽,有啲中西fusion嘅感覺,幾得意。無骨雞髀啖啖肉,好正呀😝 芫荽酥皮蝦Pizza $130🍕超推薦呢個😝酥皮Pizza真係特別香脆🤩芫荽同蝦同芝士襯埋一齊無乜違和感💁‍♀️個外型唔錯之餘又好惹味,正呀😝 夏威夷蒜香蝦飯 $135🦐擺盤好靚😆炸蒜味好香🧄,蝦都有好多隻💁‍♀️蝦肉爽脆🦐店員話呢個係少油嘅版本,的確食得出乾身唔會油淋淋。 Verdant Passion $70🍸鍾意清新嘅朋友可以試下🌿味道以薄荷同青瓜為主,作為餐飲,好refreshing🥒店員仲透露店舖最近拎咗酒牌,食完西餐歎杯cocktail一樣得💁‍♀️ Mango Day $70🍹入面有芒果🥭同熱情果味,酸酸甜甜好開胃😆再加啲青瓜碎,唔會淨係酸甜咁寡,仲好清新添💁‍♀️

黑炭黑蒜蓉包 $80🧄

芫荽無骨雞髀意大利麵 $160🌿