2021-05-05 34 浏览
我真係好掛住泰國啊點算好?唯有嚟到銅鑼灣搵呢間勁有泰國feel嘅餐廳止吓渴先啦!餐廳門口擺住一個好大嘅火車頭,仲有一啲指示牌,裝修好有泰國夜市feel!原來呢度之前仲會有live Band表演,勁似啲泰國夜市咁!🦴沙爹串燒 $24@叫咗豬雞牛各一串,上枱嘅時候熱辣辣,雞肉好滑唔鞋口,牛亦都唔會燒得過熟,豬亦都有少少肥,唔韌!點埋沙嗲醬仲正呀!🥩豬肉碎生菜包 $92我想食咗生菜包好耐啦,呢度整得好有泰國風味,辣辣地夠晒惹味,連我呢啲唔食得辣嘅都食到!🥩泰式鐵板蠔餅 $138一上枱簡直係嘩一聲!冇諗過係咁大碟,仲要係熱辣辣香噴噴!勁多蠔,每隻蠔都大大粒脹卜卜,一啲腥味都冇,洗得好乾淨!仲要係煎得勁惹味😋真係好驚喜!🦑菠蘿雞肉炒飯 $88好多菠蘿,炒飯亦都好香,粒粒分明,但係如果可以原個菠蘿上就滿分喇!感覺上食菠蘿炒飯要見到個菠蘿先至滿足😅🐚小曼谷原隻芒果糯米飯 $88食泰國嘢點會少得芒果糯米飯呢?糯米飯熱辣辣,芒果亦都好鮮甜,配搭埋好香嘅椰漿,為呢餐飯畫上完滿嘅句號。當晚真係好滿足!因為兩個人實在叫咗太多餸太飽,無辦法再加多一樣野落個肚度。佢哋有一個叫做椰青波波,係將成個椰青肉整晒出嚟,等

🦴沙爹串燒 $24@

🥩豬肉碎生菜包 $92

🥩泰式鐵板蠔餅 $138

🦑菠蘿雞肉炒飯 $88

🐚小曼谷原隻芒果糯米飯 $88

當晚真係好滿足!因為兩個人實在叫咗太多餸太飽,無辦法再加多一樣野落個肚度。佢哋有一個叫做椰青波波,係將成個椰青肉整晒出嚟,等我下次嚟嘅時候叫嚟試吓先!

2021-04-26