2017-01-23 2542 浏览
天氣轉涼,又係食韓燒嘅時候喇!年尾同朋友團年去左呢間開左無耐嘅韓燒。六點已經到左,但係已經有過半嘅枱有客喇,食左一陣,門口已經開始要登記等位喇。韓燒又點少得餐前韓式小碟,免費加無限 refill。我地一行五人先叫左幾杯不同嘅飲品,我呢個酒鬼當然唔會錯過韓國米酒啦!我揀左一渣柚子shake shake Makgeolli 有酸酸甜甜嘅柚子味,加上米酒嘅香味,凍冰冰,同韓燒絶對係絶配。我地先點左個好特別嘅沙律,達人沙律,醬汁係自家制嘅藍莓醬,配上雞蛋片,藍莓,士多啤梨,沙律菜,加上軟芝士粒,開胃之選。餓鬼們嘅我地叫左芝士炸雞同燒牛肋骨醫醫肚先。枱有兩個爐頭,一邊韓燒一邊可以煮芝士炸雞,炸雞響溶左嘅芝士上面轉轉,濃濃嘅芝士醬包住嫩滑嘅炸雞,絶對十分值得推介。店員細心將一片片嘅燒牛肋骨剪開,方便我地食用,燒汁完全滲入左牛肋骨中,味道帶少少甜,牛肋骨好淋有肉味,好味。招牌燒肉點少得用特式燙斗煮嘅扭紋五花肉,燙斗同爐夾住厚厚嘅五花肉燒,店員教我地每兩分鐘反一反燒,燒至喜歡嘅燶度再剪開一舊舊,燒出黎外脆內軟,夾住生菜,唔洗點醬,已經好夠味道。牛魔王嘅當然唔少得order特級雪花牛,厚切牛舌同牛肩胛啦
天氣轉涼,又係食韓燒嘅時候喇!

韓燒又點少得餐前韓式小碟,免費加無限 refill。
餓鬼們嘅我地叫左芝士炸雞同燒牛肋骨醫醫肚先。

枱有兩個爐頭,一邊韓燒一邊可以煮芝士炸雞
招牌燒肉點少得用特式燙斗煮嘅扭紋五花肉,
牛魔王嘅當然唔少得order特級雪花牛,厚切牛舌同牛肩胛啦,雪花牛名符其實有雪花,仲大大份,最推介係厚切牛舌,爽口有質感,係絶不能錯過嘅。
最值得讚嘅係店舖環境清潔,抽風一流,食完完全無燒烤味。絶對會再光臨。