🍞🥯Beans Bakery 荳子烘焙🥐🥖(馬鞍山新店)今次馬民有福了,荳子終於開麵包店就係新港城!Beans咖啡店愈做愈大,相信大家都食過,今次遇到新店,即刻去試下!🥰今次買左兩款麵包,店內有十多款麵包,未知會唔會經常轉款🔸 酥皮珍寶葡撻 $22 - 好大個,手掌咁大,又好重,真材實料,酥皮質地介乎麵包&酥皮,邊邊位可以食到硬脆口感,中間夾心外皮似麵包。內餡蛋味都好香,個人覺得可以多啲雲呢拿味,就會有CRÈME口感🔸 蜜薑黑糖麻糬玄米茶歐式軟包(半)$14 - 呢款佢已經切好咗一半,包左透明袋,擺喺側面,如果買嘅時候可以買一袋,好方便。呢款包茶味都好濃,因為茶粉足夠,裏面蜜薑亦都食到一粒粒,黑糖蜜麻糬mix 埋入邊層次豐富!店內唔使自己夾麵包,主要係排隊,店員幫你夾,即刻入紙袋包好,再去內裏俾錢。所以跟住排隊就可以買到你心儀嘅麵包。會見到入邊嘅麵包師傅做緊麵包,烘焙緊🥰好新鮮,下次可以再試
🍞🥯Beans Bakery 荳子烘焙🥐🥖
(馬鞍山新店)