2016-12-10 1589 浏览
话说家姊发现了在家附近有一日本料理,老板健谈好人,食物有水准,说了良久,终于有时间一试。 是晚小朋友的重头戏,非流水面莫属,大家记得记得要预订: 两姊弟一个放,一个接: 都几合拍㖞! 除了好玩流水面,我家小姐发现了邻枱杯饮品又有得玩,其实只是把用玻璃管盛着的蜜桃汁倒进梳打里而已,但小鬼们又觉得好好玩噃: 两款小食一扫而空,尤其是东风螺,充满白萝卜甜甜的味道: 玉子软软绵绵,滑滑溜溜: 这个南瓜,大家有得睇冇得叫嚟食㗎!因为孖宝婆婆刚病愈,细心嘅老板特登叫厨师整㗎,menu没有的, 清清哋: 病人食嘢要清清哋,我哋冇病嘅,当然都要清清哋... 整盘刺身咁啦😆😆😆: 好难得在荔枝角区食到咁新鲜嘅飞机货! 好甜萝卜味嘅渍鱼: 烧物都好味,烟肉荔枝卷、牛舌、鸡肾、黑松露烧虾和烧鳗鱼,带盐味得来又juicy: 盐烧三文鱼饺深得大、小朋友喜爱,啖啖肉烧得又香又惹味: 清酒煮蚬啲蚬够肥大,唔会奀奀瘦瘦,再多啲清酒香味会更好: 虾米饭好香好香虾米味: 最后以我忍不住要连吃两杯的creme brûlée作为完美的句号: 老板好倾, 食物好味, 又玩又食

是晚小朋友的重头戏,非流水面莫属,大家记得记得要预订:

两姊弟一个放,一个接:

都几合拍㖞!

两款小食一扫而空,尤其是东风螺,充满白萝卜甜甜的味道:

玉子软软绵绵,滑滑溜溜:

好难得在荔枝角区食到咁新鲜嘅飞机货!

好甜萝卜味嘅渍鱼:

盐烧三文鱼饺深得大、小朋友喜爱,啖啖肉烧得又香又惹味:

清酒煮蚬啲蚬够肥大,唔会奀奀瘦瘦,再多啲清酒香味会更好:

虾米饭好香好香虾米味:

老板好倾, 食物好味, 又玩又食又倾, 想不到荔枝角有这样的一个好地方。
题外话/补充资料: 流水面需预订
2016-12-08