餐厅: 牛牛日式火鍋放題 (海之戀商場)
资讯:

临近月尾 真系好想食返餐好嘅慰劳自己💆 呢晚同友人嚟咗呢间喺海之恋商场嘅火锅店 我哋拣咗level 3嘅澳洲和牛放题🫶🏻锅底呢间火锅店嘅锅底系一人一锅 啱晒我同朋友可以各自选择自己钟意嘅锅底🍲 朋友就拣咗意熟成番茄锅 味道好香🥫 我就拣咗胶原猪骨锅 食落唔会好咸 我觉得配牛肉就啱晒肉类呢一个套餐包括埋Level 1 and 2嘅肉类 所以夹埋都有成10款可以拣㗎👍🏻 当中包括有澳洲和牛 澳洲黑安格斯 极上牛舌 丹麦王样牛小排 丹麦封门柳 西班牙伊比利亚豚肉 澳洲绿草原羊肩肉等🐑 我就最钟意澳洲和牛同埋羊肩肉 食落口真系好嫩滑 而且肉味香浓海鲜呢个套餐仲包括海鲜🦐 海扇贝 纽西兰青口 明太子墨鱼滑 越南凤尾虾 肉质弹牙 仲好大只添呀自助区食物种类都几多元化 蔬菜区同埋唔同嘅丸都可以喺外面揾到 呢度嘅蔬菜都几新鲜🥬 仲有自家制韮菜饼 粒粒饱满 点少得打边炉必备嘅响铃卷🥳 索晒啲汤底😻熟食区几欣赏呢度嘅熟食区 有好多款滋味小食😄 当中我最铁意卤水鸡翼 卤得好入味 仲有香辣脆鸡翼 黄金鸡块 入面仲keep到有肉汁🐥 仲有QR code落单嘅明太子吉列虾同埋榴连皇炸弹 即叫即炸 上枱时好热辣辣饮

锅底

肉类

海鲜

自助区

熟食区

饮品
呢度有两大个雪柜装住唔同类型嘅饮品 我哋嗌呢一个餐仲有日本ASAHI啤酒任饮添🍻 真系啱晒畅所欲言一番 仲可以用橙色杯斟外面嘅sake🍶

好喜欢呢度嘅火锅真系一人一锅 牛肉嘅质素都好唔错 仲有酒精饮品嘅任饮 算系几抵食🥰
用餐时段