2018-10-26
同成班朋友去開荃灣,見到呢間名捌月,應該係改咗名再營業,入去見到都有一半滿就試試。我地5個大男人當然會叫多啲,一人叫一個主菜再叫啲肉同小食 share 下咁。本人一向對意粉同牛扒都好高要求,特别係牛扒,難食嘅真係會燥到爆。見佢有個松葉蟹膏蟹肉意粉好似幾吸引,所以我自己揀呢個,另外再叫份日本雪降西冷 share 黎試試。意粉到時 shock 咗下,佢係連成個蟹蓋上,賣相係幾好,食落真係好味,蟹肉味夠,意粉唔會太淋,個汁入曬味,真心推介,會成為我食過意粉頭3位。個牛都好正,入口即溶,不過真係要襯熱食先,切咗有兩件掛住吹水放耐咗真係冇咁正,個牛價錢唔算平但質素算係咁,唔會話嘥錢。班朋友仲有叫咗蜆肉意粉,豬手同黑松露薯條,薯條好食嘅,不過食到底就冇乜松露,建議食前攪攪佢。豬手又係一絕,皮夠脆,肉唔會好硬,少少唸口好有口感,加埋佢個芥辣汁應該係自家調,成件事同個牛有得揮。蜆肉意粉我冇食所以冇得評,但朋友話都不錯,下次會試試。個牛唔記得影但真心正。絕對會 book mark 再去。
蜆肉意粉我冇食所以冇得評,但朋友話都不錯,下次會試試。
個牛唔記得影但真心正。
絕對會 book mark 再去。