2022-11-12
近排天氣轉涼,心思思想打邊爐,住荃灣嘅朋友介紹呢間小店,又有酸菜魚食又有得打邊爐,一次過滿足晒兩個願望🥰入到去老闆好有禮貌招呼我哋,酸菜魚有6種煮法可以揀,老闆介紹我哋食泡椒比較多人揀,果然好介紹😌 魚片非常嫩滑,湯底選材分量十足,但唔會好似落醋咁得個酸字,佢配埋其他香料同泡椒,非常惹味😋食完d魚就可以加湯打邊爐,加嘅應該係魚湯,奶白色好香濃魚味唔係雞粉湯,真材實料👍🏼 任食套餐包左一個海鮮拼盤同一碟牛肉,牛肉油脂分配平均而且肉味濃,用魚湯淥1淥半生熟就perfect池😁打邊爐其他配料係出面雪櫃攞,肉類丸類蔬菜粉面樣樣都有,我要推介嘅係佢地嘅雲吞同餃子,係新鮮包嘅而且餡料十足,非常高質🥟😋至於飲品,like佢地社交平台可以升級到加大size極大杯🤣🤣🤣 就算檸樂呢類特飲都唔洗加錢,可以放心又飲又食😏 埋單$268一人,食到棒住個肚走,真心性價比非常高👍🏼👍🏼