2021-06-08 151 浏览
#韓閣💛平日見到都好多人 要排好長龍👀 今日下午茶時間去冇乜人🤤🤤小編即刻衝佐入去間餐廳🍴算係平民韓國菜💖💖💖好吸引❗️入到去員工服務態度幾好👍🏻👍🏻 仲會播好多KPOP歌 追星嘅朋友可以一次過滿足晒你😼😼 邊食飯邊聽歌🙌鐵板辣雞飯 $58💰(8/10)Spicy Chicken Teppanyaki佢係一個套餐配埋白飯🍚 碗飯一個人食係幾夠 個鐵板係熱辣辣🔥一嚟到就聞到好香👃🏻啲雞肉好有口感 唔算太辣 就算平時唔食得辣應該都可以食得津津有味👅但啲辣雞切得大小不一 🤣可能有啲會好大舊有啲會好細舊👀👀 個汁都幾易入口 有少少甜辣炸雞個隻醬但會稀釋少少 偏甜少少🧡配菜有椰菜 紅蘿蔔 洋蔥 蔥 口感加埋一齊好好食🤤🤤 小編推介嗌呢個一齊Share食😆😆·韓國甜辣年糕拼粉絲 $39💰(6.5/10)Sweet and Spicy Rice Cakes with Vermicelli 小編一見到年糕就心心眼😍一嚟到見到碗野入面有好多年糕 粉絲 仲有魚糕🥰🥰 熱辣辣好吸引🔥一放入口個年糕好煙韌 係傳統嘅韓式年糕 啲魚糕有甜昧 配埋個湯底好正😚😚粉絲都好好昧 仲有仲有 揾揾下發覺個湯底有半隻恰蛋係到🥚
#韓閣💛

鐵板辣雞飯 $58💰(8/10)
Spicy Chicken Teppanyaki
韓國甜辣年糕拼粉絲 $39💰(6.5/10)
小編一見到年糕就心心眼😍一嚟到見到碗野入面有好多年糕 粉絲 仲有魚糕🥰🥰 熱辣辣好吸引🔥一放入口個年糕好煙韌 係傳統嘅韓式年糕 啲魚糕有甜昧 配埋個湯底好正😚😚粉絲都好好昧 仲有仲有 揾揾下發覺個湯底有半隻恰蛋係到🥚好驚喜 但小編覺得個湯底淡咗少少🤏🏻濃味少少就Perfect💯 性價比幾高💓
夢幻蝶豆花特飲 Dream Butterfly Pea Flower Drink $22💰(8/10)
一直都有飲開蝶豆花嘅嘢💙一嚟到嘅時候見到有片檸檬喺入面🍋但係好明顯嘅係啲糖漿同蝶豆花茶分開佐 所以記得要撈埋佢先飲 如果唔係就咁飲可能會冇甜味❗️但係小編覺得糖漿可能稍微多佐少少 會偏甜🤏🏻 下次可以試下嗌少甜😋小編覺得整體嚟講可以再飲😆😆呢一個跟餐都只係加6蚊🤍
荔枝梳打 Litchi Soda $26💰(7.5/10)
一見到個menu有就即刻想嗌🤩 杯嘢飲入邊有兩粒荔枝✨飲落去個下幾有feel 係一個解渴嘅好選擇 但其實feel到係荔枝味嘅糖漿加雪碧🥤所以最緊要一定要用個匙羹溝埋佢地‼️咁就會中和返😙靜靜雞話你知 個兩粒荔枝幾大粒幾好食😋 跟餐加6蚊其實幾抵嘅 可以一試😆😆

推薦指數:🌟 8 / 10 🌟
2021-06-07