2025-07-11
專登過黎食米線, 見到餐牌除左米線, 串燒外, 仲有手打烏冬, 石鍋飯, Pizza, 唔係普通嘅米線鋪, 係一間中日式餐廳🍜大大碗麻辣燙 (轉紅薯粉,小辣)紅薯粉煮到岩好, 柔韌有彈性, 湯底夠濃郁, 麻辣味道層次分明, 有香料的香氣, 又有辣味的刺激, 配料真心豐富, 有牛腩, 豬紅, 魚蛋, 魚皮餃, 豆卜等, 真係名符其實大大碗, 岩哂重口味人士😋🍜大大碗酸辣粉 (轉米線,小辣)配料同麻辣燙一樣, 不過我轉咗米線同埋係酸辣, 酸辣比例啱啱好, 真係性價比非常高, 呢個價錢, 咁多配料, 仲要咁大碗, 無可挑剔😋👍👍👍💫白鱔外皮微微焦香, 裡面保持著鮮嫩嘅肉質, 烤製火喉控制得非常好👍💫原條茄子 茄子柔軟滑嫩, 完美吸收哂蒜香醬汁嘅精華, 每一啖都有著茄子嘅自然甜味和濃濃嘅蒜香😋💫蒜香焗金菇金菇口感彈牙, 同茄子一樣, 最緊要係索盡每一滴精華, 咁就一定巨好味😝💫涼拌墨魚頭 墨魚頭好彈牙, 搭配著特製的醬汁, 味道非常鮮美, 醬汁嘅酸辣程度岩岩好, 一口接一口咁食, 好開心個份量都頗多, 兩個人好夠食, 唔洗爭😂💫秋刀魚 秋刀魚烤到外皮微焦, 魚肉口感滑順, 搭配檸檬片, 輕輕
🍜大大碗麻辣燙 (轉紅薯粉,小辣)
🍜大大碗酸辣粉 (轉米線,小辣)
💫白鱔
💫原條茄子
💫蒜香焗金菇
💫涼拌墨魚頭
💫秋刀魚
秋刀魚烤到外皮微焦, 魚肉口感滑順, 搭配檸檬片, 輕輕擠少少檸檬汁, 更加正!!!
💫蒜香焗生蠔
兩大隻生蠔都飽滿多汁, 肉質滑嫩, 加埋我地最愛嘅超香濃蒜汁, 好食到不得了🤤🤤💯
跟餐半價凍檸茶, 凍奶茶