2019-03-23 64 浏览
最近晚晚都要OT,終於清晒手上工作,梗係要食返餐好!來到了位於荃灣西荃灣廣場附近的Catee,係一間我一直想試好耐嘅西餐廳!餐廳裝潢幽暗得來有格調,感覺都幾浪漫餐牌選擇分門別類,有前菜沙律、意粉飯類、主菜等等,定價適中唔算貴。我地就點左一個前菜同兩個主菜,點菜後不久侍應就送上餐包,熱烘烘的幾鬆軟另外加咗$50轉配套餐,有沙律、餐湯、飲品同甜品是日餐湯係大蒜薯蓉湯大蒜味道不算突出,每口都係薯味為主!雜錦沙律菜都幾新鮮爽脆,配上適量沙律汁更加滋味清酒鮑魚伴沙律菜鮑魚原隻呈上,清酒味道唔算強烈,鮑魚頗有嚼勁烤帶子南瓜意大利飯南瓜汁好清甜,意大利飯份量很多,飯粒好有咬口,每粒飯都掛滿了南瓜醬汁,好入味,仲帶有蒜香,好好味呀!烤帶子有三大粒,好鮮甜嫩滑,正啊香煎龍躉魚柳伴白酒牛油汁連皮煎的龍躉魚柳外皮好香脆,底下啖啖肉,幾有魚鮮味!配埋隔離個白酒牛油汁,有少少蒜頭香,味道好似蒜蓉包啲蒜蓉牛油😂美味馬上提升,如果魚柳可以再厚啲就更好啦!最後仲有美味芝士蛋糕同香濃咖啡作結尾

另外加咗$50轉配套餐,有沙律、餐湯、飲品同甜品

是日餐湯係大蒜薯蓉湯

清酒鮑魚伴沙律菜

鮑魚原隻呈上,清酒味道唔算強烈,鮑魚頗有嚼勁

烤帶子南瓜意大利飯

香煎龍躉魚柳伴白酒牛油汁