2017-09-05
好耐都冇去過荃灣,行行下見到哩間越南野,又見咁多人爆哂場咁,於是就同男朋友入去試試佢!我地都叫左好多野食,食左around$300,大家都已經勁飽~~ "三寶飯"係我地叫既唯一一個主食,有札肉、香茅雞亦同豬扒,札肉略嫌薄左少少,但係豬扒同雞亦都唔錯,豬扒唔會好韌,亦唔會好乾,雞亦都好濃既香茅味,50幾蚊係幾抵食。香茅豬肉+蝦片口感都幾豐富,有蝦片既脆口,又有香茅豬肉既香口,再加啲青瓜絲同魚露,可以balance返肉既肥"利",仲有啲花生碎,豐富到唔識形容...... 哩個蒜蓉牛油雞亦,又係雞亦哈哈~~~ 都幾surprise,因為同以往食過既好唔同,之前食既都係冇蒜蓉係面亦食唔到有蒜蓉味,但係哩個好明顯勁濃既蒜味,雞亦都炸得好脆好香口,唔會有種好油既感覺!哩個札肉下面既野我形容為腸粉與糕點之間既野哈哈,因為有啲似厚皮既腸粉,入面有啲炸蒜呀葱呀咁,加埋札肉一齊放入口,種感覺都幾新鮮..炸軟殼蟹米卷好足料,大大隻蟹腳,又唔會淋哂,上到枱都仲好新鮮,菜既比例都岩岩好重點推介哩個西瓜冰,初頭唸住只係一杯西瓜刨冰,點知係成個西瓜上,好有驚喜,好甜好多汁,飲完都仲有肉可以食,十分抵飲,

重點推介哩個西瓜冰,初頭唸住只係一杯西瓜刨冰,點知係成個西瓜上,好有驚喜,好甜好多汁,飲完都仲有肉可以食,十分抵飲,2個人可以share都夠!