2020-11-17
📍麻辣風雲 (荃灣)成日都心思思想食辣野? 😏 黎呢間主打川菜既麻辣風雲就岩哂啦!! 聽講呢間平時好多人排隊 不過我係下午去就好好彩唔洗等位😝𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛爆膏大閘蟹套餐(4隻) ($488)✨-大閘蟹四隻 (麻辣+鹽焗口味)大閘蟹唔算太大隻 只有大概4兩重 但係蟹膏都算ok多☺️ 而麻辣口味頗有驚喜 食落辣辣地幾得意 餐廳亦好細心咁提供左工具 濕紙巾 同埋手套俾我哋👍✨-蒜蓉炒時菜今次選擇左菜心 食返少少菜正好中和返d麻辣味 而蒜蓉味都好出☺️✨-水煮魚 (半份)賣相好吸引! 而且非常足料!! 🤩 魚肉滑得黎份量亦好多 而且仲有大量芽菜同埋寛粉💕 辣方面我哋就選擇咗中辣 不過唔算係特別辣 平時食開小辣嘅話應該都接受到✨-一埕薑茶薑茶味道好好 份量亦算足夠4人飲用 🥰 食完蟹飲呢個岩哂! 而且酒埕外型好靚 十足似古裝劇既酒埕 😂 代入感滿滿!𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:📍荃灣海壩街108-114號荃碧大廈1樓1/F, Tsuen Bik Building, 108-114 Hoi Pa Street, Tsuen Wan
𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛爆膏大閘蟹套餐(4隻) ($488)
✨-大閘蟹四隻 (麻辣+鹽焗口味)
✨-蒜蓉炒時菜
✨-水煮魚 (半份)
✨-一埕薑茶
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈: