2020-05-19 60 浏览
上星期同男朋友去海旁做運動,經過呢間新開既港式冰室,雖然菜式選擇唔算多,但勝在價錢算相宜,於是入嚟試一試~餐廳除咗提供平價嘅常餐,仲有小菜、喇沙湯粉同埋鐵板燒~作為食肉獸,見枱枱都叫鐵板燒,而且賣相好吸引,當然要試吓!等左唔使10分鐘,店員小心翼翼地將鐵板燒放在客人面前,並且細心提供一張餐巾以免被油濺~不得不讚呢個餐實在太抵食,我叫咗西冷牛扒、漢堡扒配黑椒汁同意粉,另外仲附送蔬菜、薯條、粟米、火腿同香腸~意粉比我想像中有咬口,最怕餐廳煮到太腍身,整體唔錯~飲品方面叫咗一杯凍檸蜜,食完油膩野當然要滋潤吓喉嚨整體來講呢度一個鐵板餐連飲品$100有找,係今時今日嘅香港性價比算很高~

2020-05-15