2010-01-31 20 浏览
今日同埋媽媽,萍姐,呀妹去荃灣,我哋都好耐無一齊食晚飯喇。呀媽話好想食日本野,呀妹又話贊成,萍姐話最怕食生野喎,不過,最終都係少數服從多數,連呀媽咁嘅年紀都試過食日本魚生之後中意左,呀妹係中學生梗係中意食日本野喇,今日萍姐就要試下接受新事物喇,haha一於去我先前幫襯開嘅浦和喇,不過我去開灣仔幫襯,E度應該都唔差卦。地方比灣仔大好多喎!據聞荃灣E間之前出現過好多次有人投訴要等好耐都無得食! 食限時放題又真係幾人性下喎!如果得兩個鐘限時間放題,食唔返夠本絕大部分人都會覺得唔著數喇!我今日幫襯過之後,可以肯定已經改善,之前(放題有限時間),而家佢哋已經(不設時限)大把時間任食喎,人就唔會因為要計住時間,可以放鬆心情慢慢歎!而且,落order之後上菜都唔算慢喎,今日都算係人多差唔多成間舖滿哂,見到D待應加水同收碟都算好快手,而且都有禮貌,會問下D野食啱唔啱食呀之類。我哋都算食左幾多野呀,萍姐同媽媽都話好食,不過,佢哋食完第一輪就話飽…真係嘥哂!之後重要話走人番屋企追電視劇添…唉!之後有兩個加入繼續食…haha刺身好新鮮,食物質素整體算水準以上不過,特別要提出要改善嘅 (燒羊胺) 雖然有羊味,
今日同埋媽媽,萍姐,呀妹去荃灣,我哋都好耐無一齊食晚飯喇。
呀媽話好想食日本野,呀妹又話贊成,萍姐話最怕食生野喎,

地方比灣仔大好多喎!

據聞荃灣E間之前出現過好多次有人投訴要等好耐都無得食!

而且,落order之後上菜都唔算慢喎,

之後重要話走人番屋企追電視劇添…唉!
之後有兩個加入繼續食…haha

刺身好新鮮,食物質素整體算水準以上

不過,特別要提出要改善嘅
(燒羊胺) 雖然有羊味,但真係比較要嘥氣力去咬,而且燒得未夠香,到左最後都係要放棄唔食,希望下次再幫襯已經改善。

(香芒焗帆立貝) 好似係食沙律醬咁…而且沙律醬完全覆蓋芒果味,食左兩啖已經放棄…真係需要諗下,有無必要咁樣煮法,要改良下喇!

佢哋嘅雪糕,我超喜歡,綠茶味、紅豆味、豆腐味、重有朱古力味,我一個人食左八個球,好滿足呀haha

地方咁大,坐得都算舒服,下次再約多幾個喜歡食日本放題嘅朋友幫襯先

刺身好新鮮~正
萍姐話好好味呀