2018-04-13
擺低部車喺享和街嘅相熟車房 check check,車房仔話兩粒鐘包搞掂。等待期間至好搵個地方坐低順便食埋飯。逛去街尾轉角位,就見到個大餐牌,原來有間 café 見做 White House。我哋唔想四圍兜,就入咗去。個靚女話樓下無位,安排咗我哋上樓上坐,行上一條小樓梯就到。原來樓上別有洞天,裝修幾特別,影相呃like都唔錯。似乎仲可以供客人包場來玩, Dinner set 有8款,還有些小食可以選擇。加$10 可以飲 Latte,最盞鬼係可以喺個 list 上面揀拉花公仔。我哋揀咗個小食【Honey Chicken Wings $40】、一個【明太子三文魚籽煙三文魚意粉 $108】、【3小時慢煮烤BBQ豬肋排 $118】、Rose Latte和 Hazelnut Latte。【Honey Chicken Wings】5隻燒雞翼,蘸上蜜糖,曬上番茜碎,用鐵鑊來上。燒雞翼食落多了一重蜜糖味,都唔錯。【明太子三文魚籽煙三文魚意粉】香濃的白汁裡面加咗明太子和三文魚籽,意粉軟硬度適中,燴入白汁之中,食到明太子特別的鹹香。朵花是用煙三文魚砌成,都幾靚㗎。【3小時慢煮烤BBQ豬肋排】豬肋排配了著條
個靚女話樓下無位,安排咗我哋上樓上坐,行上一條小樓梯就到。
【Honey Chicken Wings】
【明太子三文魚籽煙三文魚意粉】
【3小時慢煮烤BBQ豬肋排】
切開豬肋排,就見到好分明的肉質,跟埋蘋果醬來食,口感和味道都唔錯。
歎埋spiderman 拉花嘅【Hazelnut Latte】和鬆馳熊拉花嘅 【Rose Latte】,呢餐真滿足。
不知不覺過咗兩粒鐘,係時候去攞了。