2024-05-07 47 浏览
🍽️长野县高糖度蕃茄沙律呢个沙律里面有粟米、蕃茄、蟹籽同沙律菜,食落去感觉好清新且鲜甜!而且每食一啖都好有口感,配埋特调嘅酱汁,食完觉得好开胃😆🍽️特上十贯目呢个特上十贯目有十款唔同种类嘅寿司,如海胆、蟹籽、带子、三文鱼、甜虾同拖罗等⋯食寿司点可以唔将Wasabi加豉油一齐食呀,正呀😜🍽️深海池鱼王刺身我哋叫咗半份刺身,总共有八片。见到碟刺身就知师傅刀工有几出色,刺身上碟后仍然可以透出碟嘅花纹,池鱼嘅鱼肉晶莹通透,食落仲好鲜甜!佢仲会有啲带有酸味嘅酱汁,我建议大家可以先唔沾酱汁,之后再沾酱汁食,咁就有2种唔同嘅口感同味道😎🍽️盐烧油甘鱼鲛呢个油甘鱼鲛都几大旧,而且食落啖啖肉,因为用咗盐烧嘅煮法,令到啲皮脆卜卜,肉质都几滑,食落都唔错😝🍽️赤血引亦血印食落好新鲜,不过唔知系咪心理因素影响,觉得味道有啲似吞拿鱼,但血味更浓郁,所以餐厅特别放咗柠檬系赤血印旁边,可以俾唔同嘅客人调整返自己中意嘅口味,都系一个几有趣嘅新尝试😌🍽️盐烧黑豚腩串黑豚腩系「烧」嘅过程当中,「烧」呢个煮法会令到腩肉表面嘅油脂会稍微溶化,将丰富油脂锁实,而黑豚腩肉质鲜嫩,肥而又唔会好油腻,食落非常多汁添🤪🍽️烧豆腐串当豆腐经过烧嘅过程
🍽️长野县高糖度蕃茄沙律

🍽️特上十贯目

🍽️深海池鱼王刺身

🍽️盐烧油甘鱼鲛

🍽️赤血引

🍽️盐烧黑豚腩串

🍽️烧豆腐串
当豆腐经过烧嘅过程中,烧完嘅豆腐食落表面系脆而内里系滑溜,加埋师傅用咗特调嘅酱汁搽落豆腐一齐烧,所以食个阵唔会觉得豆腐好淡😛