.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【荃湾抹茶控必食|甜品、小食性价比极高🆙🆙】🐨镰仓红叶茶屋抹茶提拉米苏 $58 跟餐+$35推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️本身上网见到以为啲人为咗打卡先叫嚟食,点知食落去劲有惊喜!先有一层非常浓厚嘅抹茶粉铺面,之后有绵滑嘅cream再加上软熟嘅蛋糕,一层一层非常之有层次、口感...抺茶嘅甘加上cream嘅甜,味道平衡得好好,甘而不苦🌹.🐨牛肉寿喜烧定食 $138推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️除咗锅物本身,仲有前菜、渍物、温泉蛋同面豉汤,一上枱已经有幸福满满嘅感觉~牛肉份量都非常之多,牛肉系预先煮好全熟,但系都非常之淋,加埋寿喜烧个汁甜甜地,好滋味🐂仲配埋冬菇、豆腐,豆腐有惊喜软滑冇渣之余,仲入晒寿喜烧汁嘅味道,绝对系精华所在~.🐨海鲜四色丼茶渍饭 $148推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐茶渍饭同样都有前菜、渍物,好惹味、好开胃,海鲜四色丼包括吞拿鱼、三文鱼、甜虾、带子,就咁食已经觉得好新鲜,甜虾嘅鲜甜味更加系非常之突出🥹餐厅好贴心咁样有一张纸除餐附上,会教你点样食茶渍饭🤟🏻茶渍今次就拣咗鲣鱼昆布汤,昆布汤鲜味好充足,令到个饭更加香浓同特别,有啲海鲜泡饭嘅感觉🤣一
.#foodie #hk #hkfoodie
#HTB美食推介
【荃湾抹茶控必食|甜品、小食性价比极高🆙🆙】
🐨镰仓红叶茶屋抹茶提拉米苏 $58 跟餐+$35
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
🐨牛肉寿喜烧定食 $138
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
🐨海鲜四色丼茶渍饭 $148
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
茶渍饭同样都有前菜、渍物,好惹味、好开胃,海鲜四色丼包括吞拿鱼、三文鱼、甜虾、带子,就咁食已经觉得好新鲜,甜虾嘅鲜甜味更加系非常之突出🥹餐厅好贴心咁样有一张纸除餐附上,会教你点样食茶渍饭🤟🏻茶渍今次就拣咗鲣鱼昆布汤,昆布汤鲜味好充足,令到个饭更加香浓同特别,有啲海鲜泡饭嘅感觉🤣一饭两食,绝对冇得输~
🐨和风炸鸡盛合 $78 跟餐+$35
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
炸鸡相对其他就冇咁惊喜😂但其实都好好食~盛合包左有两只鸡翼同两粒劲大鸡球...其实炸皮都系非常之薄,而且保留到鸡肉嘅鸡汁,最重要系鸡球佢有预先腌制,咸咸地好滋味!
🐨传统抺茶 $32
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐
坐喺日式榻榻米上面,硬系觉得传统抹茶系必叫嘅饮品🍵佢仲好传统咁,有埋少甜点放系旁边,避免大家空肚饮用!抹茶闻落已经有扑鼻嘅香味,饮落就系甘中带甜嘅👅柔顺易入口~
🐨冻芒果西柚红茶 $20
推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐
芒果西柚红茶果香十足,虽然冇抺茶咁惊喜,但芒果味好浓,而且唔会死甜,值得加配🫰
-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----
红叶茶屋
📍地址:荃湾大河道100号海之恋商场3楼3012号舖
🐨推荐度:😋😋😋😋😋/5
💰人均价格:$150-200
🪸环境:👾👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB荃湾 #HTB日本菜 #HTB甜品
#荃湾美食 #荃湾 #日本菜 #甜品 #打卡一流 #美食推介
  • 镰仓红叶茶屋抹茶提拉米苏
  • 和风炸鸡盛盒