2023-07-08
我想同你一齊食…喺香港都可以食健康有營嘅泰菜🥰有得自選少油嘅泰國菜,真係第一次見!食泰菜你會食咩?泰式炒金邊粉?冬陰功湯?荃灣呢間泰國菜餐廳有小炒粉麵,款式都有好多種!估唔到馬拉盞炒通菜都可以有少油版🥰👍🏻啱晒要減肥又為食嘅JJ🤭泰式海鮮金柚沙律呢個簡直係夏天必食之選🥰沙律入面有魷魚、蝦、青口、腰果、紫洋蔥等材料,仲有好多粉絲!配上酸甜開胃醬汁,味道好清新,好開胃👍🏻海南雞半隻海南雞雞肉滑嘟嘟!有睇我Story就知道雞胸肉都好滑!滑到和孩子都夾唔住🤣點上費細嘅海南雞醬汁,少少辣好開胃🤪泰式濕炒蝦河粉本來諗住食乾炒河粉👀唔打唔撞叫咗個濕炒蝦河粉!河粉類似水晶粉,口感Q彈,好掛汁。雞肉滑,仲好有鑊氣!泰式馬拉盞炒通菜好似食泰國菜都必叫!但係少油版就第一次食🫶🏻估唔到夠鑊氣之餘,仲可以食得咁健康!對比平時食嘅炒通菜更輕盈!以工業風為主題嘅泰玖有兩層,下層以吧檯為主,仲可以睇住廚房嘅過程,偷下師🤭我都係唔講咁多,掃 QR Code 即落單叫埋芒果糯米飯先!晚市優惠飲品買一送一👀椰青除外飲冰茶同梳打即買一送一泰玖(荃灣)📍荃灣曹公坊 5號地舖#chantaljj荃灣 #荃灣美食 #荃灣泰國菜#香
泰式海鮮金柚沙律
飲冰茶同梳打即買一送一
泰玖(荃灣)
📍荃灣曹公坊 5號地舖
#chantaljj荃灣
#荃灣美食 #荃灣泰國菜#香港泰國菜#打卡餐廳#健康泰國菜 #荃灣好去處 #hkfoodie #hkfood #hkgirl #hkig #foodporn #thaibeer #leo #hkfoodblogger #hkigfood #hkkol #hkinfluencer #hk