食泰國菜吾一定要出到九龍城 近近地荃灣都有😆 呢間於曹公坊 充滿住工業風既新派泰菜 -泰玖- 🇹🇭✨ 餐廳分為兩層 下層系日式居酒屋既Bar檯設計 適合兩個人傾密計chill下 而上層系卡位及長枱設計 則適合一大班人聚會😌#泰式生蝦 $108食泰國菜又點可能吾叫生蝦呢?🦐 6隻爽口彈牙既生蝦倒插系Shooter杯上 蘸上秘製既泰式酸辣汁 夏天食認真夠哂清爽開胃🤤#泰式青胡椒爆炸大頭蝦 $158一碟有成5隻大頭蝦🦐 仲要隻隻都好大隻架🤩 滿滿既蝦膏 同鮮甜既蝦肉 配上青胡椒 香茅 腰豆等配料爆炒 香辣得黎又勁惹味🌶️#大頭蝦炒金邊粉 $138因為真系好中意食蝦既關係 所以仲嗌左大頭蝦炒金邊粉😂 包含左2隻大頭蝦 一樣都係多膏又鮮甜😋 Pad Thai仲集齊左甜酸鹹既味道🥢 夠正宗👍🏻#泰式青咖喱雜菜 $68泰國既咖哩入面我最中意食青咖喱🍛 因為佢俾紅黃咖喱更辣🌶️ 而且香味濃郁 但加入左椰奶令佢口感更豐富立體 配上泰國既雜菜 好鬼正🤤#泰玖金磚蒜蓉包 $42見到大部分既食客都有嗌!! 即叫即製 表面焗到金黃色 咬落口脆卜卜🧄🍞 就甘食 同點咖哩汁食都好邪惡啊🤤而家餐廳飲品做緊買一送一 我地當

#泰式生蝦 $108

#泰式青胡椒爆炸大頭蝦 $158

#大頭蝦炒金邊粉 $138

#泰式青咖喱雜菜 $68

#泰玖金磚蒜蓉包 $42

而家餐廳飲品做緊買一送一 我地當然吾會放過正宗既泰式奶茶啦😗
2023-06-26