2023-08-25 61 浏览
晚餐有時唔知想食咩, 我地都會去炯記食, 因佢個二人餐真係好抵! 烔記二人餐 - $198特別推介大家揀套餐, 都夠我地3個人 share 來食, 份量十足。包括了招牌菜醬皇豬手、鵝油撈面、麻辣手撕雞、還有木耳和鹽焗雞腎,生菜,例湯同埋兩杯餐飲, 你話係未抵食先。老火例湯 坐低叫完就送上兩碗老火湯先。湯底鮮甜, 栗米清甜, 清清地, 飲落完全冇味精味。醬皇豬手食極都唔厭, 香濃嘅醬汁鎖哂入豬手到, 一咬軟綿綿嘅豬皮超正。秘製醬皇調味嘅鹹度剛剛好, 炆得夠腍而且幾入味, 口腔充滿骨膠原。麻辣手撕雞 手撕雞可以揀鹽焗或麻辣, 7地要咗麻辣手撕雞, 估唔到會咁大碟, 雞肉份量十足, 肉質好滑溜, 麻辣咪勁突出, 加上麻辣嘅香氣, 開胃惹味, 食起來又超方便, 食唔停口。麻辣雞腎雞腎夠麻夠辣好爽口, 咬落彈韌又有嚼勁。我同老公都好鐘意食呀! 酸辣雲耳 雲耳細細朵酸酸地仲開胃, 蒜香味出。太子鵝油撈麵 份量十足嘅撈麵, 餐廳用上粗麵, 用了鵝油和醬油拌勻, 每條麵都均勻沾到鵝油, 入口滿滿濃郁嘅鵝油香, 油香感十足, 麵質咬落去又滑又彈牙, 而且份量充足, 好滿足。郊外油菜 碟生菜好新鮮, 翠

烔記二人餐 - $198

老火例湯

醬皇豬手

麻辣手撕雞

麻辣雞腎

酸辣雲耳
雲耳細細朵酸酸地仲開胃, 蒜香味出。

太子鵝油撈麵

郊外油菜
碟生菜好新鮮, 翠綠爽口, 而且淋左少少鵝汁上面, 味道香濃, 食落甜甜地, 幾惹味。

鹹檸七
帶有檸檬嘅酸味和微鹹味道, 充滿香港情懷, 夏日炎炎嚟一杯確是爽爆!