荃灣嘅韓國食肆不算多,要數開業時間較長又多捧場客,就係呢間.....🎈韓閣🎈有多款韓國菜式,用料夠地道,必食亞之媽炸雞, 牛骨蘿蔔湯,三重芝士岩漿飯。店內貼滿韓劇海報,好有韓國風。店員先揣上幾款韓國特式前菜。聖誕月堂食仲送2粒芝士麻糬波。🌟必點亞芝媽炸雞 *$118🌟我揀左傳統甜辣味(少辣)半份半份已足夠2口子Share, 有雞槌,雞胸,雞翼,炸得好香口,炸粉都好有味道,沾滿甜辣汁,好惹味,食唔停口下次要試埋芝士,蜂蜜牛油味先得!🌟韓國雜錦蛋卷 *$62蛋卷用料豐富,但夾落唔會鬆散。,裡面有葱花,椰菜,泡菜,一夾開就有滿滿芝士拉絲,面頭灑滿蟹籽,令蛋卷充滿口感及鮮味🌟珍寶香辣海鮮湯 *$98配有豆腐,蟹件,虎蝦,青口,海蜆及魷魚圈。見到用料就知湯底夠鮮味。呢個價錢有咁多用料,都好抵食。飲品我揀左 黃金沙冰 *$48香甜嘅果汁沙冰跟啤酒調配,中和酒精嘅味道,飲落好香好甜,好啱唔飲慣酒嘅女仔飲。有機會再去試其他菜式!! 😋

🎈韓閣🎈

🌟必點亞芝媽炸雞 *$118

🌟我揀左傳統甜辣味(少辣)半份

下次要試埋芝士,蜂蜜牛油味先得!

🌟韓國雜錦蛋卷 *$62

🌟珍寶香辣海鮮湯 *$98