2018-09-23 91 浏览
係荃灣見到有間門面同內裡都幾靚同高級餐廳,但原來係食西班牙野,價錢又不算太貴,我同老婆未試過食正宗西班牙菜,於是入去試下吧。雖然店舖不算大間,但裝潢絕對比足心思,望落有高級餐廳的感覺,唔錯唔錯。睇左餐牌之後叫左幾個來試下先。【傳統洋蔥薯仔西班牙奄列- Classic spanish tortilla】上菜既時侯,我見這個有少少似日本既大板燒既奄列,比我想像中好,D道奄列好香口,口感亦好特別,同樣配以沙拉醬,味道十分佳。【鮮蘆筍配極上黑毛豬火腿及64度蛋- Asparagus 64c egg & jamon】成個感覺好精緻呀,蘆筍整得岩岩好,配上少少咸香既黑毛豬火腿最正,而溫泉蛋個形狀好靚好滑,成個配搭都好match。【香脆玉桂條配楱子朱古力醬 - Churros with nutella】這個甜品原來是西班牙著名的油條,但這裡不是朱古力醬而是榛子醬,喜歡榛子有福了。即叫即炸的油條熱辣辣,炸得又夠金黃色又鬆脆,浸在榛子醬吃真係好正。

2018-09-20