2023-03-09
都有一排,冇走去荃灣嘅地方尋覓,而家嘅荃灣真係充滿咗好多生氣,淨係商場都多埋,所以行足成日都啱啱好。 😙當然咁多商場就有大量嘅食肆, aim 住都係要高質,所以就去咗一期嗰邊嘅SENSU食返餐🤭蒲燒原條鰻魚黑咖哩蛋包飯 –🍛非常特別嘅咖喱蛋包飯,唔好俾佢黑色嘅造型嚇親, 🍛食落去同我哋所接觸嘅咖喱完全一樣,但用咗呢一個咁神秘嘅顏色顯得格外嘅高貴,🍛成條嘅鰻魚大大條,肉身夠厚,色澤飽滿,配合埋好獨特嘅黑咖喱絕對係印象深刻🍛燒原條魷魚配山葵薯蓉及自家製香料 — 🦑原條魷魚烤完之後香噴噴,趁熱辣辣嘅時候食就更加香軟。🦑至於旁邊嘅山葵薯蓉亦都係非常特別配搭,裏面加咗山葵,可以帶出魷魚鮮甜味🦑北海道帶子櫻花蝦明太子意粉 — 🍝多重嘅配料,混埋一齊就係海洋嘅滋味,🍝大大粒嘅帶子再配合埋櫻花蝦非常鮮,🍝擺盤亦都相當嘅精緻同埋靚🍝SENSU (荃新天地一期) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓78號舖
SENSU (荃新天地一期) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓78號舖