2021-04-14 188 浏览
如果大家都食西餐食到悶悶地,想食返啲地道啲嘅香港茶餐廳,我就好推介呢一間啦。因為價錢真係好抵,而且好耐冇真正坐喺茶餐廳度食嘢,所以我同朋友就叫咗好多嘢食,滿足晒咁多個願望。菠蘿油本身怕肥嘅我,今次真係豁出去啦,大家睇吓菠蘿包,夾埋個牛油一口咬落去,真係有升天嘅感覺,不過就真係唔敢成日食啦芝士肉醬熱狗好奇茶餐廳食熱狗,所以就叫黎試吓,食咗第一啖,我就覺得好正,因為佢個包唔同西式嘅熱狗,不過包好脆!撈埋啲肉醬同腸仔,好味道。口水雞叫咗個小食,同樣地,個醬好好食,唔會太辣,撈飯一流。至於焗雞呢,佢都有比雞髀位我㗎所以都算唔錯,份量都算多。重點就梗係蕃茄通粉啦,叫咗個兩餸嘅,有豬潤同埋自製叉燒,叉燒我就覺得中規中矩啦,但豬膶呢就好滑,一啲都唔老,撈埋個番茄湯就正啦。所以千祈唔好埋沒茶餐廳嘅質素啊!
菠蘿油

芝士肉醬熱狗

口水雞

所以千祈唔好埋沒茶餐廳嘅質素啊!